De mannen en dames van de Confraria dos Charutos (oftewel het sigarenclubje) behoren tot de klasse die graag reist en het beste zoekt. Zij wisten ons ook te tippen over een lekker restaurantje bij iemand thuis. We lunchten er gister. Je eet er per kilo, zoals gebruikelijk voor de lunch, en je zit onder de overkapping die voor de auto bedoeld is. Er staan een dertigtal tafeltjes en het is druk. Tot nu toe was onze lekkerste kilo restaurant in Porto Seguro (Portinho, weet je nog Mark?), maar deze kokkin verslaat ze met veel verfijnder koken. Er staan wel vijftig gerechten en potjes om te kiezen.
Palmas is blijkbaar toch groot genoeg om ons te verrassen.
Op de foto twee nieuwe drankjes die per heden in onze bar te koop zijn. Ik verwacht dat de Guarana Ice meteen weer verdwijnt. Het smaakt naar gewone guarana, maar heeft de gepeperde nasmaak van tandpasta. De ander is een soort cassis maar dan van druivensap. Druiven in Brazilie zijn doorgaans van het Amerikaanse ras. Die smaken heel anders dan Europese. Officieel heet die smaak "foxy". Wij Europeanen houden daar niet van, maar deze Pepsi Sukita heeft er een erg lekker drankje van gemaakt. De Braziliaanse goedkope wijnen zijn ook van deze oorspronkelijke druiven gemaakt. Zowel wit als rood is zoet en niet te drinken, maar het wordt hier veel in 3L kannen verkocht.
Gister kwam een deel van de club in de bar langs. Ze hadden ruim tevoren gereserveerd, want ze wilden Claudia's kookkunst meemaken. Om de stress te verhogen kwamen er nog een paar bij en om zes uur melde zich ook nog eens onze bouwmateriaalwinkel dat ze met 20 man langskomen voor espetos. En het werd toevallig ook nog eens erg druk. In plaats van bij mijn gasten te zitten kon ik met Grover op zoek naar 5 extra tafels en 20 stoelen. Lukte nipt op tijd.
Claudia rekte de boel door de club met hapjes te voorzien. Ciabatta, aioli, tapenade, mosselen gebakken en in fijne vinaigrette (super succes!), copa, groffe droge salami, broodjes,...
Hoofdgerecht was risotto grote garnalen. Dessert was petit gâteau en mijn tiramisu ijstaart. Claudia is blij met de oven in de bar want de smeltende choco cakejes waren perfect. Iedereen onder de indruk. En ik onder de indruk dat ze mijn tiramisu recept zo opnoemden. Weten deze mensen echt alles?